बुधवार, 9 अगस्त 2017

उफान क्यो आता है ? (Why does the boom come?)

आज अचानक क्या सोचा और उसे लिख रहा हूँ।
दूध में उफान आता है चाय में भी उफान आता है यदि काली चाय बनाई जाए तो उफान नही आता पानी गर्म करते समय भी उफान नही आता आखिर क्यों ऐसा होता है?

1- दूध का घनत्व( 1028–1035 kg/m3) है
2- दूध डालने पर आयनों की संख्या ज्यादा होती है
3- दाल भी उफनाती है
उफनाने को कहें की 9.8मीटर प्रति सेकंड के त्वरण के विपरीत प्रभाव दिखाना
किसी गैस का घनत्व इतना बढ़ा दिया जाए तो फिर उसे प्रज्वलित किया जाए तो और अधिक मात्रा में 9.8मीटर प्रति सेकंड के त्वरण के विपरीत प्रभाव दिखाना

Translation in English

What is the sudden thought and writing it today.

There is a boom in milk; There is a boom in tea. If black tea is made, it does not boil; When heating water, it does not boil; Why is this? 

1- The density of milk (1028–1035 kg / m3) is

2- The number of ions is high when milk is added

3 - Pulses are also burnt

Ask the boom to show the opposite effect of acceleration of 9.8 meters per second.

If the density of a gas is increased so much, then it is ignited and then the opposite effect of the acceleration of 9.8 meters per second.